En yttre fiende enar!

En yttre fiende enar! 2736 1824 Business Design Studio

Hur får man fart på förnyelsen i ett företag? Hur kan man tydliggöra sina svagheter och använda dem för att utveckla styrkor? Hur får man människor att tänka nytt? Och hur jobbar man med den nödvändiga förnyelsen på ett lustfyllt sätt, utan att tappa allvaret i situationen?

Det var grundfrågorna som vi jobbade efter för att ta fram konceptet ”Business Counter Strike”. Den innehåller lika delar dataspels-strategi, SWOT och burning platform. Det är en utvecklingsprocess med stegen:

  • Omvärldsanalys – Konkurrenter, omvärldstrender och teknikskiften
  • Vandalise – Idégenerering kring svagheter i den egna modellen
  • All you base – Utveckla ”business canvas” för de mest obehagliga idéerna
  • Strike Back – Byt stol igen, tillbaka till egen befattning och planera en ”Counter Strike”
  • Bird Phoenix – Utveckla koncepten för att få målbild för utvecklingsområden

Att arbeta igenom dessa delar, t ex med er ledningsgrupp, gör att ni får ett utifrånperspektiv som gör det enklare att fokusera och genomföra de mest prioriterade åtgärderna för att ni ska fortsätta att vara relevanta på marknaden. Med stöd av oss på Business Design Studio får ni sparring, utmaning och hjälp till nytänkande.

Vill du veta mer? Kontakta oss genom:

[wpforms id=”1241″]

 

Contact

E-mail: [email]info@businessdesignstudio.se[/email]

© All Rights Reserved ® Business Design Studio Scandinavia 2018-2019
Org. nr. 556865-2167